На Заседание на  на Общински съвет Варна от 20.02.2013 г.с

...
На Заседание на  на Общински съвет Варна от 20.02.2013 г.с
Коментари Харесай

На 10 юни Район Приморски празнува своят празник


На Заседание на  на Общински съвет Варна от 20.02.2013 г.с цялостно болшинство е гласувано Решение 846 -5, с което се „ дава единодушие за оповестяване на 10- ти юни за празник на Район „ Приморски ” при Община Варна ”.



Датата не е избрана инцидентно -  точно на 10 юни през 1921 година е открит Летния спектакъл. По време на церемонията тогавашният кмет на града, Юрдан Пекарев, с  Постановление № 21 на варненската администрация, одобрено с Царски декрет,  прогласява Варна  за „ специфичен и свободен курортен град ”.



101 години по – късно и през днешния ден Варна е специфичен град, освен тъй като живеем и работим в него, само че и тъй като носи и пази загатна за многовековна история, богати културни обичаи и неповторими естествени дадености.



Нашият регион,  Район „ Приморски “,  успешно се вписва в тази характерност.

Тук са международно приетите курорти „ Златни пясъци ”, „ Свети свети Константин и Елена ”, „ Чайка ”. Тук са Дворецът на културата и спорта, Делфинариумът, Аладжа манастир, Резиденция „ Евксиноград ”, Природен парк „ Златни пясъци ”, Ботаническата градина..., места обичани от варненци и разпознаваеми от гостите на града.



Район „ Приморски “ е и територия на младите с 5 висши образователни заведения, 26 съществени и междинни,  общински, държавни и частни учебни заведения и 17 детски заведения.

С разположените най – огромните във Варна държавни, общински и частни  болнични заведения, регионът е одобрен здравен център.

В последните години на територията му бяха осъществени редица огромни обекти най-вече в инфраструктурата и обществената сфера: част от тъй наречените пробив на бул. „ Левски ”, кръгови оборудване на Долна „ Трака ” и КК „ Св.св. Константин и Елена ”, реконструирани бяха 11 улици, обновиха се 18 междублокови пространства, вкара се „ Синя зона ”, ремонтирани и актуализирани бяха спортни площадки в редица детски градини и учебни заведения.



Тази наклонност за възстановяване на пътната мрежа в региона, създаване и разширение на образователни и детски заведения, обогатяване на зелената система... е застъпена в бюджета на Община Варна и за 2022 година.Така с всяка последваща година Район „ Приморски “ ще пази името си на мечтано място за живеене, бизнес, обучение, просвета и спорт.

Затова и на празника му дано си пожелаем да мислим и работим за него като за дом, който обичаме, пазим и в който постоянно ще се връщаме, където и да сме.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР